Προκήρυξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Δημόσια Υγεία και Πολιτική Υγείας " ακαδημαϊκού έτους 2021-22

Η προκήρυξη του ΠΜΣ "Δημόσια Υγεία και Πολιτική Υγείας" ακαδημαϊκού έτους 2021-22 και οι αντίστοιχες οδηγίες δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του μεταπτυχιακού

προτάσεις για την υγειονομικά ασφαλή, δια ζώσης επαναλειτουργία του Α.Π.Θ.

προτάσεις για την υγειονομικά ασφαλή, δια ζώσης επαναλειτουργία του Α.Π.Θ.

 

Με δεδομένο ότι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν αναστείλει τη δια ζώσης λειτουργία τους για παραπάνω από έναν χρόνο η «Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του Ε.Σ.Δ.Ε.Π. για την υγειονομικά ασφαλή επαναλειτουργία του ΑΠΘ» προτείνει τέσσερις βασικούς άξονες / προϋποθέσεις για την ασφαλή επάνοδο στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  [15 Ιουνίου 2015]

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [15 Ιουνίου 2015]

Πρόταση της Ομάδας Εργασίας προς το Υπουργείο Υγείας για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας [15 Ιουνίου 2015]

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αναδύθηκε τη δεκαετία του 1970, ως η εναλλακτική ρεαλιστική απάντηση στη λειτουργική κρίση του ιατροκεντρικού και νοσοκεντρικού συστήματος υπηρεσιών υγείας. Η διεθνής αναγνώρισή της, ως η απαραίτητη και ρεαλιστική δομή για τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση των συστημάτων υγείας, επικυρώνεται το 1978, με τη διακήρυξη της Συνδιάσκεψης της Alma Ata, κατά την οποία η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εμπεριέχει τις αρχές της ισότιμης παροχής υπηρειών, της ολοκληρωμένης φροντίδας, της διατομεακής συνεργασίας, της συμμετοχής της κοινότητας και της χρησιμοποίησης της κατάλληλης τεχνολογίας.

Νέα έκδοση του ΚΕΠΥ: "Πανδημία και οι σύγχρονες απειλές στη δημόσια υγεία"

Νέα έκδοση του ΚΕΠΥ: "Πανδημία και οι σύγχρονες απειλές στη δημόσια υγεία"

Επιμέλεια: Ηλίας Κονδύλης, Αλέξης Μπένος, Εκδόσεις Τόπος 2021

Πρώτη έκδοση: Μάιος 2021

Οι συγγραφείς του βιβλίου : Valentina Gallo, Howard Waitzkin, Απόστολος Βεΐζης, Δημήτρης Κιβωτίδης, Ηλίας Κονδύλης, Χρήστος Λάσκος, Σταύρος Μαυρουδέας, Έφη Μακρίδου, Αλέξης Μπένος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Χριστίνα Παρασκευοπούλου, Μαρία Πετμεζίδου, Μιχάλης Πουλιμάς, Στέργιος Σερέτης, Φίλιππος Ταραντίλης

Στόχος της έκδοσης είναι, έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, να αποτελέσει μια πρώτη προσπάθεια αποτίμησης αυτής της σύγχρονης παγκόσμιας περιπέτειας. Η κριτική ανάλυση των αιτίων της πανδημίας, η επιδημιολογική αποτίμηση της εξέλιξής της, η περιγραφή της αντιμετώπισής της ως πρωταρχικού κινδύνου της δημόσιας υγείας, η πολιτική ελέγχου της διασποράς του ιού, η διαχείριση της νοσηρότητας και της περίθαλψης των κρουσμάτων και γενικά η πολιτική υγείας για την αντιμετώπισή της αποτελούν σημαντικά πεδία της έρευνας.

Η διεπιστημονική προσέγγιση που επιχειρείται σε αυτήν τη συλλογική εργασία φιλοδοξεί, με δεδομένους βέβαια τους περιορισμούς εξαιτίας της δυναμικής εξέλιξης της πραγματικότητας, να συμβάλει στην περαιτέρω ανάλυση και εμβάθυνση του ρόλου της πανδημίας στη διεύρυνση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στην υγεία καθώς και στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπισή τους υπέρ του κόσμου της εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στις εκδόσεις Τόπος

Πανδημία COVID-19 και ταξικές ανισότητες στην υγεία, του Ηλία Κονδύλη

Πανδημία COVID-19 και ταξικές ανισότητες στην υγεία, του Ηλία Κονδύλη

Από την αρχή της πανδημίας και με συστηματικό τρόπο πλειάδα επιστημονικών οργανισμών και κυβερνητικών φορέων προσπάθησε να μας πείσει ότι ο «αόρατος εχθρός», ο νέος κορονοϊός δεν έχει ταξικά σύνορα, μας αφορά και μας πλήττει όλους ισότιμα και ενωμένοι καλούμαστε να τον αντιμετωπίσουμε.

περισσότερα στον Ημερόδρομο

 

Προκήρυξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας" ακαδημαϊκού έτους 2021-22

Η προκήρυξη του ΠΜΣ "Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας" ακαδημαϊκού έτους 2021-22 και οι αντίστοιχες οδηγίες δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του μεταπτυχιακού

Στηρίξτε μας

Εγγραφή Newsletter

Ακολουθήστε μας στο Twitter

logo

Για ερωτήσεις επικοινωνήστε μαζί μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo